Ripaus sotkua ja sekamelskaa sekä saavillinen tempperamenttia, sisukkuutta ja periksiantamattomuutta. Tekevälle sattuu ja tapahtuu. Kirjoituksia arjen hulinoista ja touhuista ja lapsettomuudesta sekä rakkaudesta geokätköilyyn sekä käsitöihin.


Translate

lauantai 29. heinäkuuta 2017

Posti, vuosituhannen suurin vitsi

Postin suuret muutokset ovat olleet vahvasti esillä jo pidempään. Ensin oli uutisissakin asti nurmikon leikkuut ja vanhushuolto. Lisäksi monet omakotitalossa asuvat joutuivat siirtämään postilaatikkonsa helpottaakseen postin jakoa. Nyt uutisvirrat hehkuttavat ja nostavat esille postilain muutosta.

Posti heikentää palveluitaan muuttamalla jakoaikataulujaan ja samalla nostavat hintoja koko ajan ylöspäin. Mihin tämä kaikki perustui? Posti vetoaa, että ihmiset saavat niin vähän nykyää  muuta postia kuin laskuja, joten ei ole tarvetta viis päiväiseen jakeluun ja sen tähden postimaksuja tulee myös nostaa ylöspäin. 

Uusi postilaki mahdollistaa entistä enemmän postin yksinvaltiudun ja monopolin. Kirjeenvaihto ei ole enää kannattava harrastus. Ei missään määrin. Kotimaan postimerkki maksaa 1,30 ja ulkomaille lähtevä postimerkki 1,40€. Jos ja kun kirjekavereita on useampia sekä koti- että ulkomailla alkaa tämä hupi pikkuhiöjaa käydä kalliiksi. 

Mielestäni olisi iha  positiivista, jos postille saataisiin kilpailija, joka voisi oikeasti lyödä postille luun kurkkuun ja osoitta, että homma voitaisiin saada oikeasti toimimaan. Postin yksinvaltius on lähinnä suuri vitsi. Siis oikeasti. Eihän se oikeasti voi mennä niin, että posti voi jakaa postit miten huvittaa ja yksi kirje voi tehdä kotimaan sisällä matkaa viikon ja lisäksi postin jakelun hidastuessa myös postin katoamisen riskit kasvavat. 

Onneksi olkoon Posti! Olette jälleen heikentäneet omaa asemaanne. Eihän tässä ome mitään järkeä. Luopuisitte kaikesta ylimääräisestä niin voisitte keskittyä siihen päähommaanne. 

lauantai 8. heinäkuuta 2017

Heinäkuun lukumaraton (päivittyvä)

Kyllä minun piti tulla teillä kertomaan jo aikaisemmin tämän päivän lukumaratonista, mutta kaiken kiireen ja häslingin keskellä se vain jäi. Terveisiä siis jälleen rippileiriltä. Päivän maraton osuus alkoi 8.7. klo 9.05.

Päivän ensimmäinen lukuhetki alkoi kahden kirjan yhdistelmällä. Molemmista kirjoista valittuja paloja ääneen luettuna. Kati Jansan Pyhiinvaellus -kirjasta luin 19 sivua ja Kaisa Raittilan Martti Lönnebon Rukoushelmet -kirjasta puolestaan 5 sivua. (Luettuja sivuja yhteensä 24.)

Toinen luku-urakka alkoi Barbara Taylor Bradfordin Cavendon Hall -sarjan toisella kirjalla Muutoksen tuulia. Urakka alkoi klo 10.45.

Klo 12.00 Lounastauko

Cavendon Hallista luettu 74 sivua. Iloksi sain huomata kirjan olevan sarjan edellistä osaa helppolukuisempi ja vielä enemmän mukaansatempaava. Hyvä kun kirjaa malttaa kirjaa kädestä pois laskea. 

Klo 00.40 nukkumaan menoaika

Luettuja sivuja Cavendon Hallista 207. Lukeminen tyssäsi totaalisesti. Päivän aikana aina kun oli mahdollista tuli luettua, mutta eipä siinä kunnolla pystynyt keskittymään. Jää siis tämäkin maratoni tyngäksi.

Toki vielä olisi aikaa lukea aavistuksen verran. 9.7. Klo 9:00 kutakuinkin tulee täyteen maratonin aikaraja. Todellisuus tosin iskee vasten kasvoja. Leiriolosuhteissa lukumaratonille osallistuminen on vaan toisinaan puhdas mahdottomuus. Tiedän jo valmiiksi, että aamulla en saa kirjaa enää otettua esille vaan valitsen mielummin aamulla vähän pidempään nukkumisen. 

Kaipa sitä tässä vaiheessa voi jo todeta maratonin saldoksi 231 sivua. Ihan en päässyt tavoitteeseen, mutta onneksi tälle kesälle on tiedossa vielä yksi lukumaraton ja mikä parasta. Se osuu keskelle lomaa.