Rakkausviikko - Kestävän parisuhteen resepti


Kuvahaun tulos haulle me to youRakkausviikko alkaa olemaan takana ja mikäpä olisikaan parempi lopetus mahtavalle viikolle kuin kestävän parisuhteen resepti. Taustatyötä tehdessä löytyikin päivän postaukselle sopiva artikkeli 11.2.2015 Iltalehdestä. Parisuhteellen on tutkimusten mukaan löydetty kolme yhdistävää tekijää: suhteeseen sitoutuninen, oma tila ja hellyys. Saman tutkimuksen mukaan pelkkä rakkaus ei ole riittävä. Tosin olenkin tainnut jossain aikaisemmassa kirjoituksessani todeta, että rakkaushan on loppupelissä tahtotila. Kuitenkin kestävän parisuhteen reseptiin rakkauden lisäksi tarvittaan noita kolme ainesosaa. Tutkimuksenhan on siis julkaissut Body + Soul. 

Kestävän parisuhteen resepti

Reilusti rakkautta
Roppakaupalla suhteeseen sitoutumista
Luontevasti omaa tilaa
Aimo annos hellyyttä

Valmistus vaiheessa on hyvä ottaa huomioon aineksien sivuainekset ja sen mitä ne pitävät sisällä. Lisäksi on tärkeää tunnistaa niiden tarpeet itsessä sekä kumppanissa. Tässä vaiheessa on toki jo hyvä varoittaa, ettei kukaan onnistu leipomaan täydellistä parisuhteen kakkua yksinään, vaan kyseessä on aina tiimityöskentely, joka tuottaa varmasti parhaimman lopputuloksen. Tarkastellaanpas ensin yhdessä hieman ainesosia ennen kuin päästään sekoittamaan niitä suureen laakeaan astiaan. Muistathan sekoittaa ensin kuiva-aineet ja vasta sen jälkeen lisätä nesteet joukkkoon. 

Suhteeseen sitoutuminen

Suhteeseen sitoutuminen ei ole vain ja ainoastaan sitä, että nautitaan toisen seurasta tai vietetään aikaa yhdessä. Siihen sisältyy paljon muutakin. Ennen kaikkea kyse on siitä, että kumpikin tekee töitä yhteisen suhteen ja yhteisen hyvinvoinnin eteen. Se vaatii toisinaan uhrauksia ja toisinaan kompromissit riittävät. 

Omaa tilaa

Joku tarvitsee sitä enemmän ja joku toinen puolestaan vähemmän. Parisuhteessa on kuitenkin kyse yksilöistä, joilla on oma tahto. Pariskunta ei elä symbioosissa, vaikka he eläisivät yhdessä. Joskun on ihan tervettä viettää omaa aikaa ilman, että toinen on lähellä. Miten olisi oma harrastus? Se voisi olla mahdollisuus ajatella ja rentoutua. Omaan tilaan kuuluu myös luottamus ja kunnioittaminen. On hyvin vaikea ottaa omaa tilaa, jos toinen pelkää koko ajan sitä, että mitä tapahtuu kun hän ei ole paikalla. 

Hellyys

Pienet suukot, sylikkäin ja läheikkäin oleminen. Ehkä selän silitys. Niin ja aivan ehdottomasti halailu. Hellyys on sitä, että toiselle osoitetaan se kuinka tärkeä hän on. Hellyydessä kyse onkin hyvin pitkälle läsnäolosta, kuuntelemisesta ja sanattomasta viestinnästä. Ajattele jos kummapanisi ei koskaan koskisi sinuun tai jos hän ei katsoisi sinua silmiin ja hymyilisi. Mahtaisi tuntua epämukavalta. Hellyyteen kuuluu kaikki ne pienet sanat ja teot, jotka osoittavat sen, kuinka arvokas toinen on ja miten paljon toisesta välitetään. 

Rakkaus

Joku saattaisi sanoa, ettei sitä olekaan tai ettei sitä välttämättä tarvita kestävän parisuhteeseen. Niin, ei sitä välttämättä tarvita. Onhan se todistettu jo muualla maailmassa, jossa järjestetyt parisuhteet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Rakkaus tuo kuitenkin oman lisänsä parisuhteeseen. Se tekee parisuhteesta kestävän, sillä rakkaus on tahtotila. Toinen syy miksi se vahvistaa parisuhdetta on se, ettei ihminen joka aidosti rakastaa toista, halua loukata kumppaniaan. Niin ja ehkä rakkauden kohdalla kyse ei olekaan kestävästä parisuhteesta vaan onnellisesta parisuhteesta. 
Kuvahaun tulos haulle me to you
Valmistus

Näillä raaka-aineilla saadaan aikaiseksi onnellinen ja kestävä parisuhde, mutta vain silloin kun siinä on molemmat osapuolet leipomassa. Parisuhde ei koskaan ole symbioosi vaan siinä on kaksi ihmistä pelissä mukana yksilöinä Kuitenkin se toinen täytyy ottaa huomioon. Kestävä parisuhde voi hyvin ja siitä on pidetty huolta. Jokainen pariskunta tarvitsee oman ajan lisäksi myös sitä yhteistä aikaa kodin ulkopuolella. Ne on niitä hetkiä, jolloin yhdessä saadaan nauttia jostain erikoisemmasta tai vaikka ihan arkisemmastakin asiasta. 

Tärkeää on kuitenkin muistaa, että se mikä toimii jollain toisella pariskunnalla ei välttämättä toimi teillä. Kun pariskunnassa on kaksi yksilöä, on heidän välinen suhteensa aina ainutlaatuinen ja juuri heidän näköisensä. Kestävään ja onnelliseen parisuhteeseen on kenellä tahansa mahdollisuus. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!