Ripaus sotkua ja sekamelskaa sekä saavillinen tempperamenttia, sisukkuutta ja periksiantamattomuutta. Tekevälle sattuu ja tapahtuu. Kirjoituksia arjen hulinoista ja touhuista ja lapsettomuudesta sekä rakkaudesta geokätköilyyn sekä käsitöihin.


Translate

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Vielä on kesää jäljellä.. ja lomaa myös

Ensimmäinen lomaviikko on kohta lusittu. Kaikkein parastahan tässä on ollut se, että sain viettää tuon miehen kanssa yhteistä aikaa kaikessa rauhassa. Nämä kesät kun, meillä tai siis minulla on paljon reissaamista työn puolesta. Tai ainakin näin kesällä sen huomaa ihan eri tavalla. Mutta koska tämä on ns. lomapostaus en ajatellut puhua töistä tai sen tuomista rajoitteista vaan lomasta, kuluneesta viikon minilomasta, juhannuksesta ja ehkä hieman siitä tulevasta pitkästä lomasta, johon on kuukausi aikaa.

Meidän yhteisen miniloman kunniaksi päätimme jo sunnuntain iltana heti miehen työvuoron päätyttyä suunnata mökille. Auton pakkaaminen oli aloitettu ajoissa, jotta koiraneiti ei hermoilisi kun tavaraa kannetattaisiin koko ajan kämpästä ulos. Kun kaikki oli kotona valmista, en jaksanut jäädä pyörittelemään peukaloita ja odottamaan, että kello lähenisi puolta kymmentä, etenkään kun kelloa vahtiessa aika kuluu paljon paljon hitaammin. Niinpä pakkasin koiran omaan autoon ja vein appivanhempien pihaan auton reissumme ajaksi ja suuntasin koiran väsytys reissulle. Tuo kun rakastaa uintia yli kaiken. Auton viennin jälkeen tarvitsi enää ruuat pakata ja viedä autoon ja reissumme saattoi alkaa.

Mökillä olimme vajaa neljä päivää ja säät suosi oikein urakalla. Lämpötilat pyörivät noin viidessä asteessa ja silloin kuin aurinko paistoi saattoi lämpötilat nousta huimaan 18 asteeseen. Ja hyttysiä riitti, paitsi kylmimpänä ja tuulisempana aikana. Paljon nurmikon leikkausta ja kalastusta. Hyvää ruokaa ja saunomista. Niin ja tietenkin kätköjen hakemista. Ennen kaikkea laatuaikaa oman rakkaan kanssa.

Juhannus vietettiin sitten kaupungissa. Niin kuin useampana vuotena aikasemminkin. Kätköjä kun on hyvä hakea isoista kaupungeista näin hiljaiseen aikaan. Hieman on rempattu ja saunottu lisää. Niin ja ihasteltu pienen pieniä sorsanpoikasia.

kaupunkijuhannuksessa on kyllä omat hyvät puolet. Ei tarvitse ruuhkassa tönöttää ja kotialuekin on suhteellisen rauhallinen tähän aikaan vuodesta. Ja miksi lähteä kauas, jos juhannuksesta huolimatta tekemistä löytyy myös lähempää.

Nyt nautin kupillisesta kahvia ennen tämän päivän touhuja. Hyvää juhannusta kaikille, ehkä näin hieman jälkijunassa, mutta kuitenkin.

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Burger King - jotain uuttako?

Kävin mieheni kanssa testaamassa kovan suosion saanutta Burger Kingiä. Jonoa riitti ja palvelu oli hidasta. Myyjä palloili kuin mikäkin kassan ja laitteiden välissä niin kuin aivan kaikki olisi ollut hukassa. Kolme kassaa ja he palvelivat useampaa asiakasta saman aikaisesti.

Ostimme ateriat ja hinta oli aavistuksen edullisempi kuin mitä mäkkärissä tai hesessä, mutta muuten eroa ei juurikaan ollut. Samanlainen pikaruokapaikkahan tuo oli kuin mitä nuo edellä mainitut.

Niin ja kummastuttaa oikeasti hehkutus tuostakin yrityksestä. Ei se ruoka edes ollut mitään erikoisen hyvää. Samaa tasoa kuin muissakin vastaavissa paikoissa. Ranskalaiset oli kamalan suolaisia ja hamppari erosi oikeastaan siinä, että välissä oli kuivattua sipulia ja sämpylä toisenlainen kuin yleensä. Niin ja limua saa ilmeisesti juoda niin paljon kuin sielu sietää. Mielestäni koko paikka on täysin yliarvostettu.

Noh pitää jotain positiivista löytää niin hienoahan on se, että tälläisen yrityksen rantautuessa Suomeen syntyy uusia työpaikkoja. Niin ja tietysti se, että lähdettiin miehen kanssa yhdessä testaamaan tuo uusi paikka. Harvoin kun edes yhdessä ehditään ulos lähteä.

Minusta tuskin kuitenkaan tulee Burger Kingin suurkuluttaja. Haen ruokani edelleen paljon mielummin suoraan kaupasta ja kokkaan itse.