Parvekekasvatus

Noin viikko takaperin kirjoittelinkin siitä, kuinka parvekkeelle tuli laitettua kasvamaan kausimansikkaa ja sipulia. Basilikan tosin jouduin vielä siirtämään takaisin sisätiloihin, sillä sen mielestä ei vielä ollut riittävän lämpöistä. Niin ja voin kertoa, että ruohosipulikin on vielä istuttamatta. En vain ole jostain kumman syystä saanut aikaiseksi. Niin.. Enkä ole saanut vielä hankituksi herneitä tai sitä vappupuskaa, joista kovasti uhittelin.

Positiivisinta tässä on ollut huomata se, että sipulit lähtivät kasvamaan hyvinkin nopeasti. Niitä on ollut kiva tarkkailla ja kaikkein parhaimmalta tuntuu se, että tiedän saavani kivan kokoisen sipulisadon. Ihan mahtavaa!
Kasvavat sipulit  viime viikonlopulta. Tällä hetkellä jo huomattavasti enemmän vihreää.
Kaiken kaikkiaan tämä parvekekasvatus innostus on nyt ihan huipussaan. Tänään katselin ylpeänä sipulisatoani ja samalla juorusin ystävän kanssa puhelimessa. Kyllähän me siinä naurettiin, että tästä parvekekasvatusinnosta varmaan tietää tulleensa vanhaksi. Puhelun päätteeksi kaivoin esille viimeiset parvekeruukut ja levitin mullat niihin. Toiseen ruukuista istutin vielä sipulia nätisti riviin ja toiseen päätin kokeilla valkosipulia.

Nyt tässä pähkäilen, että miten saisin perunat vielä kasvamaan vai onkohan liian myöhäistä perunasadolle. Noh huomenna on palkkapäivä ja mies vielä reissussa. Olisi koko ilta aikaa leikkiä mullalla. Ehkä ostan jostain halvalla jonkun muuttolaatikon ja laitan siihen perunapellon. Ja samaan syssyyn voisin käydä hakemassa vattupistokkaan kasvamaan ämpäriin. Tämä on nyt niin suunniteltu ja taputeltu. Katsotaan sitten vain, että saadaanko parvekeviljelmä oikeasti pysymään hengissä koko kesän ajan vai käykö jossain vaiheessa hassusti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!